10/01/2022
Aprovada l'Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada 2030
És el full de ruta que guiarà les actuacions del MITMA en els anys vinents

El govern espanyol ha aprovat l'Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada 2030, que suposa el full de ruta que guiarà les actuacions del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en els anys vinents.

Suposa una reforma important de les polítiques que tradicionalment s'anaven aplicant a Espanya, passant d'una visió merament inversora en noves infraestructures a un enfocament basat en la mobilitat quotidiana dels seus ciutadans, la sostenibilitat ambiental del transport i la seva digitalització.

El text s'estructura en nou eixos, articulats en 41 línies d'actuació, que alhora es divideixen en més de 150 mesures concretes a adoptar en els pròxims anys. Entre les prioritats de l'Estratègia destaquen l'aposta per la mobilitat quotidiana, la conservació de les infraestructures, el foment de la intermodalitat, de les fonts d'energia i maneres netes i saludables i posar a les persones i, si és el cas, a les mercaderies, en el centre de la presa de decisions. En aquest sentit, es prioritza tenir una actitud oberta a la innovació, potenciar la connexió territorial amb Europa i la resta del món, i millorar els aspectes socials i laborals associats al transport.

Entre els eixos d'actuació destaquen els referents a la mobilitat universal, segura, de baixes emissions i intel·ligent.