03/06/2021
L'ONU proclama el Segon Decenni d'Acció per a la Seguretat Viària
L'objectiu és aconseguir una reducció del 50% en les lesions i víctimes per accidents de trànsit

L'Assemblea General de les Nacions Unides ha proclamat el període 2021-2030 com el Segon Decenni d'Acció per a la Seguretat Viària.

L'objectiu d'aquest nou Decenni és aconseguir almenys una reducció del 50% en les lesions i víctimes per accidents de trànsit al 2030. Les últimes estimacions indiquen que hi ha aproximadament 1,3 milions de víctimes per accidents de trànsit a l'any, això significa que la reducció prevista serà de l'ordre de 650 000 víctimes. 

Aconseguir una reducció de tal magnitud requereix la participació de tots els països, independentment del seu nivell d'ingressos o desenvolupament. Segons l'ONU, aquest objectiu és assolible en tots els entorns, si tots els països apliquen les solucions existents durant els pròxims 10 anys. 

El Decenni d'Acció per a la Seguretat Viària 2021-2030 presa el relleu del Decenni 2011-2020, que va establir les bases pel pla mundial actual. Va atreure nous fons, va veure sorgir noves associacions i va acostar la seguretat viària a l'àmbit polític mundial dels temes de desenvolupament. La inclusió de la seguretat viària en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) (objectius 3.6 i 11.2), juntament amb l'establiment d'un Enviat Especial del Secretari General de les Nacions Unides per a la Seguretat Viària, suposa donar-li valor a la importància de la seguretat viària entre les necessitats mundials i proporciona un punt de referència per a promoure activitats de seguretat viària entre organitzacions governamentals i no governamentals a tot el món.