10/12/2020
Manifest Europeu d'Iniciatives de Mobilitat
Per una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, segura i inclusiva

La “European Mobility Startup” (EMS) ha publicat el Manifest Europeu d'Iniciatives de Mobilitat que persegueix que les start-ups europees promoguin la tecnologia i la innovació al servei d'una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, segura i inclusiva a Europa i a tot el món.

Tant aquesta iniciativa com la pròpia EMS compten amb el suport i beneplàcit del Parlament Europeu i de la Comissió Europea.

Actualment, la EMS ja compta amb més de 400 start-ups localitzades a la Unió Europea, presentant el manifest 22 línies estratègiques i recomanacions dividides en 9 categories. Tot això seguint les directrius de l'Acord verd europeu, que consisteix en un conjunt d'iniciatives polítiques de la Comissió Europea amb l'objectiu general de fer que Europa sigui neutral per al clima l’any 2050.

Aquest manifest destaca els principals reptes als que s'enfronta Europa a l'àmbit de la mobilitat, així com les possibilitats que suposa l'ús i l'aplicació de la tecnologia i la innovació per part de les start-ups per a aconseguir una mobilitat sostenible i poder així complir els objectius de l'Acord verd europeu.