09/01/2023
S'activa el grup d'experts de mobilitat urbana de la Comissió Europea
Plataforma reforçada per al diàleg i la creació conjunta d'accions

El 28 de juliol de 2022, la Comissió Europea va adoptar la decisió d'establir un Grup d'Experts en Mobilitat Urbana reformat: una plataforma reforçada per al diàleg i la creació conjunta d'accions amb l'objectiu final d'implementar el nou Marco de Mobilitat Urbana de la UE de 2021. Es pretén aconseguir un major compromís dels estats membres i un millor diàleg amb les ciutats, les regions i les parts interessades en tots els temes de mobilitat urbana.

Després d'una convocatòria de sol·licituds, la DG MOVE (Direcció General de Mobilitat i Transports de la Comissió Europea) va rebre més de 150 sol·licituds d'organitzacions, així com de ciutats i regions, per a convertir-se en membres del Grup d'Experts sobre Mobilitat Urbana reformat de la Comissió.

Els membres van ser seleccionats després d'un procés d'avaluació exhaustiu i, com a resultat, el grup inclourà representants de 25 organitzacions, 25 autoritats de diferents ciutats i regions i 27 autoritats dels estats membres.

Els membres d'Espanya en aquest grup d'experts són els representants de la Direcció General de Trànsit (DGT), l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz.