09/03/2022
Vistiplau a l'Estratègia de Seguretat Viària 2030
En línia amb els objectius de Nacions Unides i la Unió Europea

El Consell Superior de Trànsit i Seguretat Viària, en la seva darrera sessió, ha donat el vistiplau a l'Estratègia Espanyola de Seguretat Viària 2030 presentada per la Dirección General de Tráfico (DGT).

En línia amb els objectius de Nacions Unides i la Unió Europea, l'Estratègia de Seguretat Viària 2030 es fixa com a horitzó la reducció en un 50% del nombre de persones mortes i ferides greus en sinistres viaris respecte a les xifres de 2019, any en què van morir 1.755 persones, 8.613 van resultar ferides greus i 130.000 ferides lleus. Aquestes xifres suposen una taxa de 37 víctimes mortals per milió d'habitants, per sota de la mitjana de la Unió Europea que està en 51 víctimes mortals.

A l'àmbit internacional, Nacions Unides va incloure en l'Agenda 2030 la seguretat viària com un dels problemes principals de salut pública als quals fer front mitjançant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El Ple del Consell Superior de Trànsit i Seguretat Viària és un òrgan de consulta i participació que té com a objectius impulsar i millorar el trànsit, la seguretat viària i la mobilitat sostenible, així com promoure l'acord entre les diferents administracions públiques i entitats que desenvolupen activitats en aquests àmbits.