17/08/2021
Premis Europeus a l'Excel·lència en Seguretat Viària
La Carta Europea de Seguretat Viària ha convocat una nova edició d'aquests Premis

La Carta Europea de Seguretat Viària, dirigida per la Comissió Europea, ha convocat una nova edició dels Premis Europeus a l'Excel·lència en Seguretat Viària (Excellence in Road Safety Awards 2021).

Aquests premis són una oportunitat per a reconèixer les contribucions dels països membres i de les seves organitzacions cap a l'objectiu comú de millorar la seguretat viària en tota Europa, a través d'accions específiques i mesurables en les seves àrees de responsabilitat.

Les iniciatives que es presentin als premis hauran de mostrar exemples en els quals les comunitats locals col·laborin per a centrar-se en la seguretat viària com a part integral del futur sistema de mobilitat: planificació i disseny per a una interacció segura entre els usuaris de les vies públiques.

La Carta Europea de Seguretat Viària (European Road Safety Charter), amb més de 15 anys d'activitat, és la major plataforma de la societat civil sobre seguretat viària. Fins avui, més de 4.000 entitats públiques i privades s'han compromès amb la Carta i han dut a terme accions i iniciatives de seguretat viària dirigides als seus membres, empleats i resta de la societat civil. Juntes, aquestes diverses entitats formen una comunitat en la qual els membres poden compartir la seva experiència i accions, inspirant-se i aprenent els uns dels altres.

La comunitat de membres de la Carta està formada per empreses, associacions, autoritats locals, institucions de recerca, universitats i escoles. Les accions de tots aquests membres han enfortit la cultura de seguretat viària a tota Europa, millorat el coneixement comú sobre les causes dels accidents i han ajudat a crear mesures i solucions preventives.

La Comissió Europea ha rellançat oficialment enguany la seva Carta Europea de Seguretat Viària, per a donar suport a l'ambiciosa Visió Zero de reduir les morts per accidents de trànsit a gairebé zero per a 2050.

La data límit de presentació de propostes per a participar en els Premis Europeus a l'Excel·lència en Seguretat Viària és el dimecres 15 de setembre de 2021. Es pot obtenir més informació en aquest enllaç.