31/07/2020
Quin ús fem de les apps de mobilitat?
Estudi per conèixer l’ús que els ciutadans fan de les aplicacions de mobilitat

El RACC i l’Observatori Europeu de Mobilitat de la FIA (Federació Internacional de l’Automòbil) han elaborat l’estudi “Els europeus i les apps de mobilitat” amb l’objectiu de conèixer l’ús que els ciutadans fan de les aplicacions de mobilitat, com ara les de transport públic i compartit, les de mapes i altres recursos per desplaçar-se.

Els resultats de l’estudi indiquen que el 97% dels espanyols tenen més aplicacions descarregades al seu telèfon mòbil que la mitjana europea (83%), especialment de mapes (86%) i transport públic (63%), i també que les utilitzen molt més sovint.

A més, destaca el fet que a una gran majoria dels enquestats els agradaria disposar d’una sola aplicació de mobilitat on poguessin trobar i reservar tots els transports del seu voltant. Un exemple d’aquesta aplicació és CityTrips, que ofereix informació en temps real de tot el transport públic i compartit, carrils bici i aparcaments, entre altres serveis, i permet planificar desplaçaments comparant diferents opcions de transport segons el seu preu i temps de viatge, així com reservar taxis i vehicles compartits.

La freqüència d’ús de les apps també es molt més alta entre els espanyols (44%) que entre la resta dels europeus (15%). El 38% dels espanyols les utilitza almenys un cop per setmana, enfront del 32% de la mitjana europea.

Un altre conclusió interessant de l’estudi assenyala que quan viatgen a una ciutat que no és la seva, el 95% dels espanyols continuen fent un ús més intensiu de les aplicacions de mobilitat que la resta dels europeus (89%), sobretot de les de mapes i transport públic.