13/07/2021
Setmana Europea de la Mobilitat 2021
Del 16 al 22 de setembre, es celebrarà una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat

Es tracta d'una iniciativa dirigida a sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de modes de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

Aquesta iniciativa va sorgir a Europa al 1999 i a partir de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Es celebra cada any, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El tema escollit per la Comissió Europea per a la campanya d'aquest any 2021 és “Mobilitat sostenible, saludable i segura” i el lema de la campanya és "Per la teva salut, mou-te de manera sostenible".

La Comissió Europea ha volgut posar el focus en la salut, tant física com mental, vinculada amb les maneres de desplaçar-se de manera sostenible pels nostres municipis.

Espanya, des de fa molts anys, lidera la participació a la Setmana Europea de la Mobilitat. L'any passat, de les 2.945 ciutats europees participants, 531 ciutats van ser espanyoles, amb 1.890 mesures permanents presentades.