21/09/2020
A consulta la mobilitat sostenible del país
Presentada l'Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada 2030

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha presentat recentment l'Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada 2030, un projecte que planteja un conjunt d'accions a dur a terme per a convertir la mobilitat en un dret per a tots.

L'Estratègia, integrada per nou eixos que es desglossen en més de 40 línies d'acció i més de 150 mesures, es presenta en un Document per al Debat. Per a això, el Ministeri ha iniciat a través de la web ‘es.mobilitat’ un procés de participació pública que pretén promoure la participació de tots els agents implicats en l'àmbit de la mobilitat i de la societat en el seu conjunt, amb la finalitat de donar resposta als nous reptes de la mobilitat del futur.

Per al Ministeri, ens trobem en un moment de transformació disruptiva de la mobilitat, marcada per tres vectors de canvi: la necessitat de descarbonitzar l'economia, l'oportunitat que ens brinda la digitalització i la creixent aglomeració de població a les ciutats, que planteja reptes tant en la mobilitat urbana, com en els entorns més despoblats.

Per a abordar i donar solució als desafiaments de la nostra mobilitat, s'organitzaran esdeveniments com a reunions, taules rodones, webinars, tallers…, per a dialogar sobre tots els reptes que es presenten en l'ecosistema de la mobilitat.