02/06/2023
Oberta la participació en la Setmana Europea de la Mobilitat 2023
És la principal campanya de sensibilització de la Comissió Europea sobre mobilitat urbana sostenible

Cada any, del 16 al 22 de setembre, l'emblemàtica campanya de sensibilització de la Comissió Europea sobre mobilitat urbana sostenible convida a organismes, entitats i ciutats de tota Europa a participar en la Setmana Europea de la Mobilitat.

Durant la celebració d’aquesta setmana, gairebé 3.000 ciutats fomenten un canvi de comportament en favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport sostenibles i intel·ligents organitzant activitats i actes de sensibilització a escala local. Per 2023 el tema anual serà "Estalvia energia".

Campanya de sensibilització

La Setmana Europea de la Mobilitat és la principal campanya de sensibilització de la Comissió Europea sobre mobilitat urbana sostenible. Promou canvis de comportament en favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport sostenibles i intel·ligents.

L'acte principal té lloc del 16 al 22 de setembre de cada any i culmina amb el Dia sense Cotxes. S'anima a les autoritats locals a aprofitar la setmana principal per assajar mesures innovadores de planificació, promoure noves infraestructures i tecnologies, mesurar la qualitat de l'aire i recollir l'opinió del públic.

La campanya, a la qual cada any se sumen més ciutats i que compta amb un enorme atractiu mediàtic, gaudeix d'un ampli reconeixement com a força impulsora de la mobilitat urbana sostenible a Europa.