16/07/2019
Barcelona i els vehicles de mobilitat personal
Barcelona ha estat una de les primeres ciutats en desenvolupar una normativa per regular els nous vehicles de mobilitat personal (VMP).

Una normativa que contempla les noves maneres de desplaçar-se per la ciutat, especialment els patinets i les rodes elèctriques, uns vehicles que cada dia estan més presents als carrers de la capital catalana.

L’objectiu principal d’aquesta normativa es el de resoldre els problemes de convivència que es puguin donar a l’espai públic i alhora pretén fomentar una mobilitat sostenible i segura, atesa que aquesta nova mobilitat va guanyant de forma progressiva el seu espai a les calçades barcelonines.

Els vehicles afectats per aquesta normativa són els del tipus A ( rodes, plataformes i patinets elèctrics de mida més petita i més lleugers) i els del tipus B (plataformes i patinets elèctrics de mida més gran). A més, també afecta al cicles de més de dues rodes per a ús personal i els destinats a una activitat d'explotació econòmica i al transport de mercaderies.

La normativa de l’Ajuntament de Barcelona delimita els àmbits de circulació dels diferents vehicles de mobilitat personal, els espais per estacionar, els elements de protecció, l’edat mínima per conduir-los (16 anys) i el seu règim sancionador.

La filosofia d’aquesta innovadora regulació es la de respectar la prioritat dels vianants, adequar la velocitat al seu pas i no fer cap maniobra que afecti negativament la seva seguretat.


https://www.barcelona.cat/mobilitat/sites/default/files/documents/fulleto_mobilitat_personal_cat_web_0.pdf