19/06/2020
Isecuencias Vial, la primera app mundial en seguretat viària per a persones amb autisme
iSecuencias Vial és el nom de la innovadora aplicació d'aprenentatge per a nens amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) llançada per Lovaas Foundation.

iSecuencias Vial és el nom de la innovadora aplicació d'aprenentatge per a nens amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) llançada per Lovaas Foundation en la qual també ha col·laborat el RACC.

Aquesta app, pionera a nivell mundial en seguretat viària per a persones amb TEA, compta amb 31 seqüències representades per sis personatges amb els quals es treballen les normes bàsiques de seguretat viària. A l'app es poden trobar també seqüències temporals, però amb continguts específics d'educació viària.

Les conclusions extretes de diferents estudis afirmen que els nens amb TEA o altres diversitats funcionals, tenen 5 vegades més probabilitats de ser atropellats que la resta de la població. És per això que Lovaas Foundation, amb l'ajuda i l'assessorament del RACC, ha creat aquesta app per a contribuir a millorar l'autonomia de les persones amb TEA, reduir el risc d'accidents, facilitar la integració en contextos comunitaris i millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i la de les seves famílies

iSecuencias Vial ofereix aquesta eina educativa amb la qual els nens aprendran jugant, que està basada en la metodologia ABA, amb premis integrats, correcció d'errors i ajudes i diferents exercicis per a predir com acabarà la seqüència. L'aplicació pot descarregar-se a les botigues online d'Apple i Ggogle.

Lovaas Foundation és un centre clínic, de formació i de recerca, que ofereix programes d'intervenció conductual, primerenca i intensiva per a nens amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme.