13/07/2021
La bicicleta ja té estratègia estatal
Presentada recentment l'Estratègia Estatal per la Bicicleta

S'ha presentat recentment l'Estratègia Estatal per la Bicicleta, que pretén convertir-se en un punt d'inflexió en l'esforç general per impulsar la bicicleta a Espanya.

Aquesta estratègia, conjuntament amb l'Oficina de la Bicicleta, totes dues en el marc de l'Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada 2030 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, servirà per a impulsar la mobilitat ciclista i obtenir tot el valor públic que la bicicleta pot oferir a la societat.

Les cinc prioritats de l'Estratègia es poden sintetitzar en:

•  Avançar en la mobilitat sostenible a través d'un canvi modal a la bicicleta

•  Promoure la vida saludable mitjançant la mobilitat activa

•  Aprofitar el potencial del cicloturisme

•  Fomentar i protegir l'oci i l'esport amb bicicleta

•  Coordinar l'acció de l'Estat en l'impuls de la bicicleta

Les cinc prioritats esmentades s'impulsaran a través de 10 àrees temàtiques, de les quals es deriven un compendi de 28 blocs d'acció, que sumen més de 150 accions concretes.

L'Estratègia Estatal per la Bicicleta ha estat elaborada per la DGT, amb el suport de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Mesa Espanyola de la Bicicleta, Conbici i els ministeris per a la Transició Ecològica; Foment; Indústria, Comerç i Turisme; Agricultura, Pesca i Alimentació, i Sanitat i Consum, així com l'organisme Agenda 2030 del Govern d'Espanya.