17/08/2021
La Comissió Europea obre consulta sobre el seu nou marc de mobilitat urbana
Vol conèixer l'opinió d'agents i públic abans de presentar una nova proposta reguladora

La Comissió Europea ha obert el termini per a conèixer l'opinió d'agents i públic en general abans de proposar un nou marc de mobilitat urbana.

Aquest nou marc de mobilitat urbana és una iniciativa que pretén crear un status regulador a la UE per a permetre als Estats membres, les regions i les ciutats, desenvolupar una mobilitat urbana segura, accessible, inclusiva, intel·ligent, resistent i amb zero emissions per a aconseguir els objectius i metes de la política climàtica, de transport i de mobilitat sostenible i intel·ligent de la UE.

A més de la present consulta, la proposta que elabori la Comissió Europea, prevista per a finals de 2021, es basarà també en els resultats de consultes i revisions prèvies ja realitzades. És el cas de la consulta amb motiu de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible i Intel·ligent, la consulta per a la revisió de les directrius per al desenvolupament de la xarxa transeuropea de transport o la revisió sobre les polítiques de mobilitat urbana a Europa.

L'objecte de les consultes serà obtenir informació i respostes en relació amb els objectius generals de la iniciativa de la UE. Entre d’altres temes, es vol saber com les zones urbanes de la UE poden contribuir a reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle del transport i com millorar la qualitat de vida de la població urbana de la UE abordant reptes de mobilitat urbana, com la contaminació atmosfèrica, els embussos, el soroll, l'accessibilitat i la seguretat viària, al mateix temps que es promou l'activitat física.

El canal per a participar en el procés de consulta pública sobre el nou marc europeu de mobilitat urbana estarà habilitat fins el 23 de setembre. Es pot accedir al qüestionari de la consulta en aquest enllaç.