12/11/2021
Nou impuls a la xarxa ciclista de Barcelona
L’objectiu és avançar cap a una ciutat més saludable, sostenible i segura

L’Ajuntament de Barcelona crearà 32,6 nous quilòmetres de carril bici i es milloraran 11,7 quilòmetres de la xarxa actual fins al 2023, any en què s’arribarà als 272,6 quilòmetres de xarxa ciclista a la ciutat. L’objectiu és incrementar i millorar la infraestructura ciclista de la capital catalana, amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més saludable, sostenible i segura.

En els darrers anys, Barcelona ha fet un esforç important per incrementar la xarxa de carrils bici de la ciutat i convertir-se en una ciutat pedalable. Des del 2015 fins avui dia, s’han duplicat els quilòmetres d’infraestructura ciclista arribant als 240 quilòmetres de xarxa que hi ha actualment.

A banda de la construcció i implantació de nous carrils bici, també s’han previst actuacions de millora que es realitzaran sobre 8,5 quilòmetres de l’actual infraestructura ciclista de la ciutat, per tal de fer-la més segura i més confortable, tant pels ciclistes com pels vianants. En aquest sentit, destaquen com a grans intervencions les actuacions per baixar de la vorera a la calçada trams importants dels carrils bici de l’avinguda Diagonal i de la Gran Via de les Corts Catalanes.

L’augment de la infraestructura específica de carrils bici avança en paral·lel amb l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per consolidar la capital catalana com una ciutat 30 i fer que els conductors respectin aquesta limitació de velocitat. Avui dia tots els carrers de la xarxa secundària de la ciutat ja tenen com a límit els 30 km/h i pròximament s’iniciarà la instal·lació de nous radars a l’interior de la ciutat per garantir-ne el compliment.

Gràcies a aquest impuls, a banda dels carrils bici, la ciutat ja compta amb una extensa xarxa de vies pedalables amb carrers a velocitat 30, 20 o a 10 km/h, entre els quals queden incloses les superilles i les plataformes úniques. D’aquesta manera, sumant tots els recorreguts, carrers i carrils bici aptes per desplaçar-se en bicicleta, Barcelona ja disposa de prop de 1.150 quilòmetres d’itineraris ciclistes a disposició dels ciutadans.