12/02/2021
Programa municipal de tren de bicicletes de Lisboa
"Comboios de Bicicleta" és el nom del programa municipal de la capital portuguesa

"Comboios de Bicicleta" és el nom del programa municipal que ha posat en marxa l'Ajuntament de Lisboa per a impulsar l'ús de la bicicleta a l'escoles de la capital durant l'actual curs escolar.

Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca en l'estratègia que Portugal ha posat en marxa per a aconseguir que un 7,5% dels desplaçaments escolars que es produeixin al 2030 es realitzin amb bicicleta. Una estratègia que ha comportat, per exemple, la innovadora mesura d'implementar l'aprenentatge de l'ús de la bicicleta en els centres educatius del país.

El programa municipal de Lisboa promou que els alumnes vagin al col·legi amb bicicleta acompanyats de monitors adults, en un tren de bicicletes amb una línia, ruta i horaris definits. La seva missió és conscienciar i promoure l'adopció d'hàbits de mobilitat actius i sostenibles en els desplaçaments escolars, possibilitant que els nens utilitzin la bicicleta autònoma i en situacions reals, oferint una alternativa segura i divertida.

En una primera fase, aquest programa s'està desenvolupant en 6 centres educatius de Lisboa. Es recomana que hi hagi 1 monitor per cada 4 nens i que s'adoptin algunes normes de comportament en el trajecte, com desplaçar-se en filera i sense avançaments, prestant especial atenció en els encreuaments.