14/07/2022
REPowerEU, el pla europeu de mobilitat sostenible per a reduir el consum de combustible
Augmentar els esforços per a implementar mesures de mobilitat que redueixin el consum de combustible

En línia amb el pla REPowerEU de la Comissió Europea, la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT fa una crida als pobles i ciutats perquè augmentin els seus esforços per a implementar mesures de mobilitat que redueixin el consum de combustible, al mateix temps que planifiquen un entorn urbà més habitable per a les persones.

 Reduir el consum de combustible per a crear ciutats més resistents i habitables sempre ha estat una pedra angular de l'enfocament polític de la Comissió Europea per a construir un futur millor i una part fonamental de la campanya de la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT per a fomentar una cultura de mobilitat sostenible. Amb la injustificada invasió russa d'Ucraïna, la necessitat de reduir la dependència europea del petroli s'ha tornat encara més urgent.

Fomentar una cultura de mobilitat sostenible per a reduir ràpidament la dependència del combustible

En resposta a la guerra en curs a Ucraïna, la UE va llançar el Pla REPowerEU per a ajudar a accelerar la transició d'Europa cap a una infraestructura d'energia neta i per fomentar una cultura de mobilitat sostenible per a reduir ràpidament la dependència del combustible.

Milers de pobles, ciutats, organitzacions, escoles, associacions i més, que participen en la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT ja estan ajudant a reduir el consum de combustible fomentant opcions de mobilitat sostenible i implementant mesures d'estalvi de combustible.

Per a continuar donant suport a la reducció del consum de combustible, el pla REPowerEU i la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT estan demanant als pobles, ciutats i persones que intensifiquin els seus esforços per a implementar mesures de mobilitat sostenible i adoptar una mentalitat “d’evitar, canviar, millorar" que ajudarà a reduir dràsticament l'ús de combustible.

Exemples de mesures i opcions de mobilitat urbana sostenible que poden organitzar-se i replicar-se fàcilment en tota Europa inclouen:

 •  Abaixar els preus del transport públic i ferroviari

•  Zones de reducció de velocitat

•  Implementació de zones lliures d'automòbils

•  Crear esquemes de bicicletes compartides i micromobilitat

•  Incentivar als empleats perquè es desplacin en transport públic.

Dies sense cotxes i millora del transport públic

Dues formes efectives perquè els participants de la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT donin suport a aquest esforç i continuïn contribuint activament a la campanya són organitzar múltiples Dies sense automòbils i millorar el transport públic mitjançant la implementació de mesures permanents rellevants.

Mentre els pobles i ciutats registren la seva participació per a la campanya 2022, la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT els insta a considerar accions que reduiran ràpidament el consum de combustible i ajudaran a eliminar la dependència d'Europa del petroli rus.