15/09/2023
Street for Kids: carrers més segurs per a la infància
Nenes i nens a Espanya i a Europa demanen juntament amb les seves famílies un aire més net a l'entorn escolar.

Street for Kids és una campanya europea que reclama carrers més segurs i oberts per a la infància, realitzant diferents accions i projectes que mobilitzen a escolars, docents i famílies.

 

Els carrers escolars són camins davant de les escoles tancats al trànsit, la qual cosa condueix a camins més segurs i amb un aire més net. La iniciativa Streets for Kids anima les famílies a caminar, anar en bicicleta o fer servir el transport públic per arribar a l'escola.

 

L'apogeu dels carrers escolars a ciutats europees emergeix per tractar-se d'una actuació senzilla, de baix cost i de fàcil implementació que ofereix una solució real.

 

En la seva edició de la passada primavera, milers de nenes i nens van jugar i pedalejar als carrers situats davant dels seus col·legis, demanant juntament amb les seves famílies més carrers escolars per aconseguir respirar un aire més net, accedir de forma activa i autònoma a l'escola.

 

Aquí es poden consultar les accions Street for Kids realitzades a Espanya i a Europa.


Com assenyala un recent informe sobre carrers escolars a Europa, Londres ja té més de 500 carrers sense cotxes al voltant dels col·legis, París 170 i Barcelona 120. Bilbao, Vitoria i Logronyo ja han activat mesures per evitar l'estacionament i la circulació de vehicles al voltant dels col·legis.

 

Street for Kids és una iniciativa de Clean Cities, una aliança europea de més de 80 ONGs, associacions mediambientals i organitzacions de la societat civil que treballen per la mobilitat activa, compartida i elèctrica per a un futur urbà més habitable i sostenible.